Vakantiewoning in Hongarije
 Homepage
Vakantiewoning
Hongarije informatie
De omgeving   
Contact   
Linken   

 

 
Tófű is een klein dorpje met 127 inwoners in het zuidwesten van Hongarije tegen de noordgrens van de provincie Baranya. Het dorpje werd voor het eerst beschreven in 1383 als Thofew wat meerhoofd betekent.
Door de geschiedenis heen is het dorpje bevolkt geweest door verschillende bevolkingsgroepen, tijdens de Turkse overheersing leefde er voornamelijk Serviërs en later aan het eind van de 18de eeuw kwamen er steeds meer Duitsers wonen. Na de tweede wereld oorlog moesten de Duitsers het land verlaten van de Russen en werden vervangen door Hongaren uit Slowakije die door het verdrag van Trianon buiten het Hongaarse rijk waren komen te wonen.

In het dorp is een dorpswinkel voor de dagelijkse boodschappen en een kroeg. Net even buiten het dorp ligt een groot vismeer en een jachthuis. vanuit de woning loopt u zo het bos in. Ook is er sinds December 2009 een fossielen en edelstenen museum geopend.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
   

 

 

 

Graag tot ziens in het gastvrije Hongarije

Reisinformatie voor uw vakantie naar Hongarije, Weer en klimaat in Hongarije, Typisch Hongaars, Feestdagen in Hongarije, Geografie van Hongarije, Hongaarse ambassades in Nederland en België, Tófű, Pécs culturele hoofdstad van Europa in 2010, Mecsek gebergte, thermaal baden in zuid Hongarije,Vakantiehuis

 
    Disclaimer

 

© 2004-2009 Honedvision